Leírás
A Comau Robotok vezérlő szoftvere igény szerint kiegészíthető speciális modulokkal és applikációkkal a programozó munkájának megkönnyítésére.

A kiegészítő modulok két részre bonthatók a modulok kiegészítik a robotok alapképességeit így speciális lehetőségeket adnak, míg az Applikációk egyedi program környezetet kínálnak egy adott technológia paramétereinek beállítására, monitorozására.

Kiegészítő modulok

 • Automatic Payload Identification: Automatikus terhelés kalkuláció a robot mozgás optimalizálása érdekében.
 • Collision Detection: Ütközés érzékelés esetén a robot vészmegállást hajt végre a mechanikai sérülések megelőzésére.
 • Cooperative and Synchronized Motion: Vezérelt szinkronmozgás tesz lehetővé két robot vagy a robot és a kiegészítő tengely pld. pozicionáló között.
 • Conveyor and Sensor Tracking: A robot mozgás valós idejű korrekciója egy külső jel pld. kamerás rendszer adatai alapján. Alkatrészek követése szállítószalagon vagy körforgó adagolón, a szalag sebességjele alapján.
 • Joint Soft Servo Technology: Az egyes csuklók „szabad” elmozdulásának engedélyezése külső erő hatására pld. alkatrész behelyezése tokmányba, befogópatronba, tartása préselés alatt stb.
 • Interference Regions: A munkatér dinamikus szoftveres korlátozása tiltott terek létrehozása az ütközések elkerülésére.
 • Robot Absolute Accuracy: Az off-line programozás használatakor megnöveli a kinematikai modell pontosságát így kevesebb pozíció korrekció szükséges a helyszínen.

 

Szoftver applikációk:

Az applikációs szoftvercsomagok segítségével gyorsabban és egyszerűbben lehet programokat létrehozni az egyes speciális technológiákhoz. Az applikációk Speciális program környezetet kínálnak a technológiai paraméterek beállítására, monitorozására.

 • SmartRivet: A szoftver segítségével a Comau által támogatott robotos szegecselő fejek közvetlen vezérlésére nyílik lehetőség a Robot vezérlőszoftverén belül pld. magazin csere stb.
 • SmartIP Interpress: A szoftver a teljes présgépsor kiszolgálás feladatait ellátja specializált felületet nyújt a prések közötti anyagmozgatás különböző részfeladatainak megoldására. Megkönnyíti a poziciók kézi betanítását, és optimalizálja a robot mozgáspályáját a ciklusidő szempontjából.
 • SmartTool Change: A szoftver megkönnyíti a szerszámcserélők menedzselését. Használatával a szerszámcsere teljes folyamata automatikusan lebonyolítható nincs szükség külön programsorok beiktatására.
 • SmartStud: A csaphegesztés teljes folyamatára kiterjedő applikáció, kontrolálja a hegesztő fejet, a csap adagolást, és a hegesztő berendezést.
 • SmartArc: Ez az applikáció lehetővé teszi a teljes ívhegesztési folyamat menedzselését a Teach Pendanton keresztül az operátor számára.
 • SmartGlue: Az applikáción keresztül minden ragasztási, tömítési, adagolási folyamat lekezelhető. Pneumatikus és elektromos adagolókat egyaránt kezel, összehangolja az adagolás sebességét a fej sebességével, stb.
 • SmartHand: A különböző megfogók kezelésére készített applikáció. Előkészített rutinokkal rendelkezik a különböző megfogási feladatokhoz, le fúvatás, darabérzékelés, diagnosztika.
 • SmartSpot: Pont hegesztés, ellenállás hegesztés támogatására készített applikáció.
 • Palletizing Motion: A szoftverlehetővé teszi 4 tengelyes palettázó robot emulálását  a 6 tengelyes robot használatával. A felfogó felület minden pozícióban párhuzamosan áll be a padlósíkhoz képest. Ugyanakkor ez a funkció szoftveresen a ciklus közben bármikor deaktiválható.
 • Axes Pursuit: A szoftver lehetővé teszi, hogy egy vagy több tengely automatikusan kövesse egy másik tengely mozgását. Például egy hegesztő robot mozgását egy külön tengelyre szerelt huzaladagoló automatikusan leköveti, anélkül, hogy azt külön le kéne programozni.
 • Interference Regions: A szoftverrel dinamikusan változó tiltott zónákat lehet létrehozni a robot számára. ezzel megakadályozható a közös térben dolgozó robotok véltlen ütközése ill. a robot véletlen ütközése a környezetével.
 • Wrist Singularity Management: A csukló szingularitások kezelését megkönnyítő alkalmazás a Smart robotcsalád számára.
 • Weaving Motion: A definiált szerszámpályára generál a szoftver egy hullámmozgást a megadott paramétereknek megfelelően. Ívhegesztési, tömítés felhordási, ragasztási feladatokhoz.

Kapcsolatfelvétel

Miben lehetünk segítségére? Kérjük adja meg, elérhetőségét és kollégánk rövidesen jelentkezik Önnél. Tovább
Irányítószám:
Vezetéknév:
Keresztnév:
Cégnév:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet szövege:
Kategóriák
Összes kijelölése Összes törlése

Az Ön területi képviselője

Molnár Ferenc +36 30 858 0550
Galgóczi András +36 30 401 4897
Zayzon Zsolt +36 30 352 9958
Kamarás Gábor +36 30 923 0176
Molnár Ferenc +36 30 858 0550
Galgóczi András +36 30 401 4897
Zayzon Zsolt +36 30 352 9958
Kamarás Gábor +36 30 923 0176
Molnár Ferenc +36 30 858 0550
Galgóczi András +36 30 401 4897
Zayzon Zsolt +36 30 352 9958
Kamarás Gábor +36 30 923 0176
Molnár Ferenc +36 30 858 0550
Galgóczi András +36 30 401 4897
Zayzon Zsolt +36 30 352 9958
Kamarás Gábor +36 30 923 0176